tag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post4694649738649743162..comments2024-03-22T11:25:46.371+01:00Comments on Emma Gotuje: Korzenna owsianka z piekarnika. Jesień w środku zimy.Emmahttp://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-62341848981162642352012-10-25T16:31:20.929+02:002012-10-25T16:31:20.929+02:00Już poprawione, dziękuję :)Już poprawione, dziękuję :)Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-40079789643088132382012-10-24T22:43:26.460+02:002012-10-24T22:43:26.460+02:00w składnikach podany jest proszek do pieczenia ora...w składnikach podany jest proszek do pieczenia oraz syrop, natomiast w przepisie nie są już wspomniane. ot, taka uwaga. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-42246000935394804492012-03-06T19:23:48.560+01:002012-03-06T19:23:48.560+01:00Robię ją jutro na śniadanie! Dzięki za ten przepis...Robię ją jutro na śniadanie! Dzięki za ten przepis, jest świetny! <br />No i bosko wygląda <3Domihttps://www.blogger.com/profile/09650615074223168108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-50045904084221048312012-03-03T20:00:28.046+01:002012-03-03T20:00:28.046+01:00Myślę, że w jednej porcji tak, ale gdybyś robiła t...Myślę, że w jednej porcji tak, ale gdybyś robiła tę owsiankę na większą blachę, to lepiej jednak dodać jajko.Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-3615892984367896472012-03-03T19:24:09.103+01:002012-03-03T19:24:09.103+01:00Czy zamiast jajka mogę użyć banana?Czy zamiast jajka mogę użyć banana?domiNOhttps://www.blogger.com/profile/09566339706365752884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-63490145457975721502012-03-01T17:49:51.059+01:002012-03-01T17:49:51.059+01:00też tak właśnie myślałam;)też tak właśnie myślałam;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-83572787653476042042012-03-01T17:44:03.649+01:002012-03-01T17:44:03.649+01:00myślę, że najlepiej zrobisz, jeśli przygotujesz ta...myślę, że najlepiej zrobisz, jeśli przygotujesz taką samą jak ta w przepisie, tylko zamiast jabłka, rodzynek, orzechów i przypraw dodasz własne dodatki.Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-75720776544930915232012-03-01T17:24:54.746+01:002012-03-01T17:24:54.746+01:00chcę zrobić pieczoną owsiankę ,ale z własnymi doda...chcę zrobić pieczoną owsiankę ,ale z własnymi dodatkami ;D, co muszę napewno wziąść aby wyszła , chrupiąca i wgl? chodzi mi o to - jajko, ilę mleka, czy tam czegoś;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-80660603427356120022012-02-26T13:49:13.400+01:002012-02-26T13:49:13.400+01:00ok:Dok:DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-48274263040106762242012-02-26T13:17:16.325+01:002012-02-26T13:17:16.325+01:00będzie sflaczała, w ogóle nie chrupiąca. taka gumo...będzie sflaczała, w ogóle nie chrupiąca. taka gumowata, podejrzewam ;) <br />lepiej zrób to w weekend :)Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-88004613584914904602012-02-26T12:59:46.166+01:002012-02-26T12:59:46.166+01:00czy jak ją upiekę, na noc do lodówki wstawię, a ra...czy jak ją upiekę, na noc do lodówki wstawię, a rano tylko podgrzeję w mikrofali, to stanie sie coś?, bo piec rano 45 minut to za długo, nawet o tyle wcześniej jak wychodzę nie wstaję, mi wystarcza na wszystko z 20 minutxDAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-49081775057568766092012-02-24T10:42:10.799+01:002012-02-24T10:42:10.799+01:00jaaha. dziękuję., ja zawsze mieszałam raem i pewni...jaaha. dziękuję., ja zawsze mieszałam raem i pewnie dlatego nie wychodziły chrupiącaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-75223133440961114762012-02-23T18:46:26.698+01:002012-02-23T18:46:26.698+01:00Widziałam ostatnio identyczne w carrefourze, tylko...Widziałam ostatnio identyczne w carrefourze, tylko właśnie ceny nie pamiętam dokładnie, ale było to około 12zł. ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-66639515979389135222012-02-23T15:57:36.358+01:002012-02-23T15:57:36.358+01:00tak, dokładnie :)tak, dokładnie :)Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-21603452993763301862012-02-23T15:45:30.553+01:002012-02-23T15:45:30.553+01:00dziękuję. czyli by był puszyste to trzeba żółtko o...dziękuję. czyli by był puszyste to trzeba żółtko oddzielnie ubić od białka ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-82285620630163221772012-02-22T17:38:55.671+01:002012-02-22T17:38:55.671+01:00Nie było - były tutaj, ale usunęłam, gdy dodałam t...Nie było - były tutaj, ale usunęłam, gdy dodałam te gofry ;)<br />Ale pamiętam, że użyłam do niego 1/3 szklanki mąki, jedno jajko, bodajże 1/3 szklanki mleka (ale nie jestem pewna, musisz dolewać stopniowo - ciasto ma być gęstsze niż na pancakes), łyżka roztopionego masła i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia. I opcjonajlnie cukier, cynamon, wanilia.. Przygotowanie podobne jak tu - mąkę miskujesz z mlekiem, masłem, żółtkiem, proszkiem i ew. dodatkami, białko ubijasz na sztywno i dodajesz do masy łyżką. Mam nadzieję, że Tobie wyjdą chrupiące, bo niektórym wychodziły, a innym nie. Niemniej jednak ten przepis był moim faworytem, dopóki nie odkryłam tego, który teraz można tu znaleźć :)Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-58273860263096318872012-02-22T17:23:04.471+01:002012-02-22T17:23:04.471+01:00bardzo się cieszę :) ja też na pewno powtórzę ją j...bardzo się cieszę :) ja też na pewno powtórzę ją jeszcze nie raz.Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-61939867547437021242012-02-22T10:33:30.402+01:002012-02-22T10:33:30.402+01:00Właśnie jestem po konsumpcji i muszę przyznać- gen...Właśnie jestem po konsumpcji i muszę przyznać- genialna :) Zadziałała na mnie baardzo rozgrzewająco, od razu poprawił się humor w ten deszczowy, nijaki dzień ;-) Dzięki za przepis. Zapisuję do ulubionych!A .https://www.blogger.com/profile/06930940246767310276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-69655329174691384802012-02-22T08:54:11.949+01:002012-02-22T08:54:11.949+01:00Dziękuję. Wiesz mi chodziło o przepis na jedną por...Dziękuję. Wiesz mi chodziło o przepis na jedną porcję gofrów a pamiętam że tam był (na 2 gofry) kiedys pamietałam adres tego boga ale zapomnialam :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-17896269949500573922012-02-21T23:04:39.330+01:002012-02-21T23:04:39.330+01:00Na pewno nie zostanie :) Dam znać jak wyszła!Na pewno nie zostanie :) Dam znać jak wyszła!A .https://www.blogger.com/profile/06930940246767310276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-86552296650752899512012-02-21T22:23:52.496+01:002012-02-21T22:23:52.496+01:00na ostatnim zdjęciu w miseczce jest ta sama owsian...na ostatnim zdjęciu w miseczce jest ta sama owsianka z dodatkiem ok. 2 łyżek serka i odrobiny jogurtu. a miseczka ma 500 ml - może tak łatwiej będzie oszacować ilość, bo to naczynie nie jest aż tak duże, jak może tu wyglądać. w każdym razie ma pewnie ok. 300 ml ;). <br />co oczywiście nie zmienia faktu, że ta porcja jest idealnie sycąca i, moim zdaniem, zdecydowanie wystarcza. ale musisz sama dopasować proporcje do siebie - jeśli na codzień jesz owsiankę z 4-5 łyżek płatków, to ta ilość będzie idealna (a jeśli mniej, to i tak będzie idealna - na pewno nic nie zostawisz ;))Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-74062406972932213672012-02-21T22:20:12.731+01:002012-02-21T22:20:12.731+01:00W takim razie porcja wygląda na sporą :) Znalazłam...W takim razie porcja wygląda na sporą :) Znalazłam w szafce cukier trzcinowy, pewnie będzie lepszy od białego :)A .https://www.blogger.com/profile/06930940246767310276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-44298031924773677222012-02-21T22:05:15.764+01:002012-02-21T22:05:15.764+01:00zamiast syropu użyj miodu, a brązowy cukier zastąp...zamiast syropu użyj miodu, a brązowy cukier zastąp białym - jest go tylko odrobinę, a dodatkowo cudownie karmelizuje wierzch owsianki. z przyprawą korzenną zamiast tego wszystkiego, co wypisałam, będzie na pewno bardzo smaczne, ale nie bierz jej za dużo, max. bardzo płaska łyżeczka (czyli pół normalnej). <br />co do zdjęć, to na każdym jest ta sama porcja :)Emmahttps://www.blogger.com/profile/12448312453788648672noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-64993861250402098882012-02-21T21:55:41.180+01:002012-02-21T21:55:41.180+01:00Nigdy nie jadłam pieczonej owsianki i to chyba jes...Nigdy nie jadłam pieczonej owsianki i to chyba jest mój wielki błąd, bo wygląda genialnie :)Lovelykatehttps://www.blogger.com/profile/04914451728134230573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5834964119306792088.post-74635426788044760472012-02-21T21:42:12.666+01:002012-02-21T21:42:12.666+01:00Kolejny genialny przepis :) Często korzystam z tej...Kolejny genialny przepis :) Często korzystam z tej stronki, zwłaszcza w porach obiadowych, a jutro wypróbuję zapiekanej owsianki na śniadanie! :) Nie mam wielu składników np. syropu, brązowego cukru (podam miód), kardamonu (spróbuję z przyprawą korzenną). Na pewno nie wyjdzie tak smaczne jak Twoje, ale będę próbować :)<br />Na pierwszych zdjęciach jest chyba większa porcja? Czy to ciągle ta sama :)A .https://www.blogger.com/profile/06930940246767310276noreply@blogger.com