piątek, 21 marca 2014

Zapiekana pierś z kurczaka - nadziewana szpinakiem i fetą.


Co powiecie na soczystą pierś z kurczaka, hojnie nafaszerowaną szpinakiem oraz serem feta, a następnie zapieczoną w piekarniku w folii, aby zachować ją jak najdalej od efektu suchego mięsa drobiowego? :)
Danie robi się praktycznie samo, bardzo szybko i sprawnie, a efekt z pewnością jest tego wart.
Świetnie smakuje z ryżem lub ulubioną kaszą, a z dodatkiem dowolnych warzyw lub surówki stanowy znakomity, pełnowartościowy obiad.


Zapraszam po przepis na AR.pl (kliknij tutaj - link przekieruje Cię prosto do wpisu :))

6 komentarzy:

  1. Pyszna propozycja. Szpinak z fetą to klasyka, a we wnętrzu kurczaka musiało to smakować obłędnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł ;D chyba dzisiaj przygotuję na obiad ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Już drugi raz czytam "zakazana pierś kurczaka". Coś w tym jest ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł, podoba mi się takie urozmaicenie nieśmiertelnego kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda na prawdę pysznie :)

    Zapraszam do mnie!
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może kiedyś znajdziesz u mnie coś ciekawego :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolejnego komentarza z reklamą bloga nie opublikuję.

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis?
Skomentuj, będzie mi bardzo miło :).