...aromatem niestandardowych dodatków, a dokładnie pistacji i sera pleśniowego.
Uwielbiam połączenie makaronu ze szpinakiem i delikatnym mięsem z piersi kuczaka. Spodziewałam się więc, że ten eksperyment będzie udany i... nie zawiodłam się :). Kobieca intuicja!
Makaron z kurczakiem, szpiankiem i serem pleśniowym /2 porcje/:
- 2 porcje makaronu (u mnie pełnoziarniste tagliatelle)
- pojedyncza pierś z kurczaka*
- 3/4 paczki mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- kawałek sera z przerostem niebieskiej pleśni
- garść pistacji
- olej
- harissa
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- sól
Podaję posypane resztą pistacji.
dawno nie jadłam makaronu ze szpinakiem... a to przecież jedno z moich ulubionych dań!
OdpowiedzUsuńDodatek orzechów w makaronach sprawdza się doskonale, a ser pleśniowy tworzy pyszny sos. Pycha ^^
OdpowiedzUsuńObiadowe cudo makaronowe! ;)
OdpowiedzUsuńrobię coś podobnego, tylko jeszcze ze śmietanowym sosem. pycha
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, że smakowało! :D
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite połączenie;)
OdpowiedzUsuń